Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Misli na sprehodu


 če bi jaz bila igralka

 

komaj čakam, da pride sreda. sreda je poseben dan, ker imamo gledališko delavnico. ko je ura deset, se odpravimo v kulturni dom lzola, kjer gledališke vaje vodita boris in nevijo. ko se vaje končajo, sem vedno dobre volje. ko pridem nazaj v službo, sem kar nalezljiva. včasih razmišljam, kako bi bilo, če bi jaz bila prava poklicna igralka? to bi bilo zelo naporno življenje. zjutraj bi se morala navsezgodaj odpraviti na vaje. morala bi biti zelo točna, da ne bi spravila režiserja že zjutraj v slabo voljo. potem bi se morala vse tekste naučiti na pamet. če bi jaz igrala julijo, romea pa kakšen kolega, ki meni ne bi bil všeč, bi se šla takoj pritožit. sicer pa imam vse potrebne lastnosti, ki jih mora imeti igralka. to so: igralka mora biti samozavestna, mora lepo govoriti, mora biti razgledana, lepa pa ji ni treba biti, saj to ni modna revija! jaz bi rada bila enkrat podobna naši igralki majdi potokar, v filmu "ne joči peter".

 

marjanca grlj

 


lepo je biti delavec

  

ko sem bil še otrok, sem večkrat šel na ulico čakat, da je moj očka prišel iz službe. on je delal v mehanotehniki. to službo je imel rad, je pa prihajal domov utrujen. ko sem jaz odrastel, sem tudi par mesecev delal v mehanotehniki. takrat sem očeta razumel, zakaj je bil utrujen. jaz sem strašno rad hodil delat in tako kot so vsi imeli radi mojega očeta, so potem imeli radi tudi mene. delal sem na tekočem traku vlakce, na svoji mizi pa tipkovnice, avtke in številčnice telefonov. spomnim se, ko sem v mehanotehniki praznoval rojstni dan in sem krožnike s piškoti dal na tekoči trak, da so se peljali k vsem sodelavcem. preden sem šel domov, so mi sodelavke podarile velikega bernardinca iz pliša, ki sem ga komaj nesel domov. pomembno mi je bilo delati v taki veliki tovarni.

 

sandi stančič


 kako ostanemo mladi

 

do 19. leta smo otroci. potem smo mladi do 30. leta. fant postane mož, ko ima 32. let. do 40. leta si mož, potem pa si že star. ko si še mlad, moraš.začeti paziti, da se ne postaraš. da telo ostane mlado, moraš piti dosti vode, jesti radič in "muškolo" in polento. za mlado telo j e potrebna telovadba. naj boljše je, če človek vsak dan teče na svežem zraku ali gre v fitnes. da pa še glava ostane mlada, se je treba dosti učiti in poslušati pametne ljudi. če hoče človek ostati mlad, ne sme imeti preveč skrbi. mora se zabavati in se dosti smejati. najboljša zabava sta ples in petje.

 

dimitrij trobec

Misli na soncu

Misli o športu