Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Literarna ustvarjalnost

Tudi literarna ustvarjalnost je del našega vsakdanjika. Iskrive misli, neposrednost in radoživost, želje in hotenja varovancev so našle pot med ljudi v časopisih in v knjižnih izdajah. Z njimi razvijamo sposobnost pisnega izražanja, oblikovanja svojega pogleda na svet okrog nas in izražanja.

Kar dolgo je trajalo, da je postal naš Brodet okusen in užiten literarno- časopisni obrok. V letu 2003 je pričel izhajati v izolskem Mandraču, trikrat na leto. Najbolj sočne in iskrive prispevke smo kmalu odmerili za vsako številko.

Začeli smo s stalno rubriko v Mandraču,  tedniku, ki ga izdaja naš prijatelj Drago Mislej – Mef v Izoli. Dodali smo mu Žlico brodeta, naš pogled na vse, kar se pomembnega zgodi pri nas, med nami, v Izoli in v svetu. Ker  varovanci gledajo s srcem in brez predsodkov, pogosto vidijo stvari, ki jih drugi spregledajo.  

Brodet smo začasno zamrznili, morda bomo našli nov recept zanj …

Zbirka Misli

Da so se naše misli zbrale v knjigi je bilo potrebno veliko spodbude, pa tudi dovolj vztrajnosti mentorice in urednice Nine Holešek, ki je po kuhanju in okušanju Brodeta našla pravo pot do cilja. Nastanek knjižnih izdaj je s svojim sponzorstvom omogočila tiskarna Vek iz Kopra in Ideja 8 d.o.o. iz Izole, ki zbirko brezplačno oblikuje in pripravi za tisk.

Misli na sprehodu  so naša prva knjižna izdaja, ki smo jo javno predstavili leta 2005 in je bila natisnjena v nakladi 500 izvodov.

Misli na soncu so ji sledile leta 2008, v enakem številu izvodov. 

Misli o športu  je knjižna izdaja 2010, ki je povezana z našim najobsežnejšim projektom, organizacijo 15. državnih iger Specialne olimpiade Slovenije, pa seveda tudi z našimi prijatelji športniki in drugimi Prijatelji športa ...

Datoteke