Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Kreatim Mozaik

V delovnih načrtih enot VDC Koper so vedno vključene ustvarjalne dejavnosti kot vir zadovoljstva pri delu in zibelka novih zamisli. Z leti smo razvili množico lastnih estetskih in kakovostnih izdelkov, s katerimi se lahko predstavljamo v okolju, ob tem pa jih tudi tržimo. Velik poudarek dajemo likovni ustvarjalnosti in izvirnemu oblikovanju. Želimo biti prepoznavni po lastni kreativnosti, zato se predstavljamo na sejmih in razstavah. Prepoznavnost naše lastne blagovne znamke in prodaja izdelkov vplivata tudi na višino nagrade varovancem in jih s tem motivirata za ustvarjalno delo.

V začetku leta 2009 smo se zbrali na prvem sestanku skupine, ki se je kasneje poimenovala Kreatim Mozaik. Skupina združuje in povezuje mentorje lastnega programa iz vseh sedmih enot VDC Koper.

Srečanja Kreatim Mozaika potekajo enkrat mesečno, vsakokrat v drugi enoti. So dobro obiskana in vsebinsko bogata. Ker je narava našega dela večplastna, zahteva tudi posebno obravnavo in usklajevanje med enotami.

Ustvarjalne delavnice so živahne, polne iskrivih zamisli, številnih poskusov, da najdemo prave, izvirne izdelke. Ponašamo se s celo vrsto ročno izdelanih izdelkov. Oblikujemo iz gline in drugih modelirnih materialov, slikamo na svilo ali platno, krojimo in šivamo, sami izdelujemo papir in ga nato uporabimo za voščilnice, slike, mape in druge izdelke. Vse te izdelke predstavljamo na razstavah, sejmih in prireditvah. Ustvarjalne delavnice in izbor izdelkov so prilagojene varovancem posameznih enot.

Koordinatorka skupine Kreatim Mozaik je Snežana Hočevar, umetniška vodja pa je Marta Balaban Koprivc. Med pomembnimi izhodišči, ki smo jih določili v programu Kreatim Mozaika so:

Poenotenje izdelkov – barvno in stilno

Linija z različnimi izdelki, ki so barvno in stilno usklajeni. Ker na sejmih in prireditvah nastopamo vse enote skupaj, želimo to prikazati tudi v usklajeni postavitvi izdelkov. Le tako je namreč mogoče prikazati estetsko in tržno zanimivo ponudbo.

Ekološki izdelki

K tej liniji sodijo tako izdelki  iz naravnih materialov, obarvani z naravnimi rastlinskimi barvami, kot tudi izdelki iz recikliranih materialov.

Etnološki izdelki

Izdelki, ki so povezani z ljudskim izročilom, običaji in šegami kraja kjer živi in dela posamezna enota. Izdelku  želimo dodati zgodbo, s tem oplemenitimo njegovo vrednost in popestrimo ponudbo turističnih spominkov.

Galerija slik

Datoteke