Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Koper

VDC Koper -  Enota Koper, ki se nahaja v ulici 15. maja 8,  je najstarejša enota.

Od dne 31.12.2013 je  v enoto vključenih 30 uporabnikov in uporabnic, 17 žensk in 13 moških.

Pri izvajanju celovite storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji poskušamo uporabnika  skladno z njegovimi sposobnostmi vključiti v soustvarjanje življenja v enoti, vsakemu uporabniku omogočiti različne aktivnosti glede na njegove sposobnosti in specifične osebnostne lastnosti ter se trudimo zagotoviti možnost izbire in soodločanja.

V okolje  se aktivno vključujemo na raznih delavnicah, razstavah ter sejmih in stojnicah, z organizacijo pohodov, sprehodov po bližnji in daljni okolici Kopra. V različnih aktivnostih sodelujemo  z ostalimi enotami VDC  Koper.

Zaposlitev pod posebnimi pogoji

Skozi vse leto pridno in natančno izvajamo kooperantska dela za različna podjetja. Ta občasna in raznolika dela pripomorejo k ohranjanju in pridobivanju različnih spretnosti, katerih si želimo še več.

 Istočasno teče Zeleni program - čiščenje igrišč, vodohramov v širši okolici Kopra in Izole, ki se kaže kot zelo dober projekt v smislu vseživljenjskega učenja uporabnikov in njihovega aktivnega vključevanja v okolje.

V okviru programa lastnega izdelka ustvarjamo predvsem voščilnice za znane naročnike, aranžmaje iz suhega cvetja na različne podlage ter oblikujemo različne izdelke iz gline - vodnjaki, istrske hiše, nakit, posodice, krožniki, male živali….

Kakovost življenja uporabnikov še izboljšujejmo: s športnimi aktivnostmi kot so dnevna jutranja telovadba, judo, balinanje, košarka; pet terapijo, ki zmanjšuje napetosti in stres ter prinaša dobro voljo ter izboljšuje motorične sposobnosti; računalništvom, ki odpira pot v svet in ostalimi aktivnostmi, ki imajo motivacijsko izobraževalne, sprostitvene in terapevtske koristi.   


Ulica 15. maja 8
6000 Koper
tel. 05 63 95 737  

Galerija slik