Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Aktualno

Koper - Markovec: Dnevi odprtih vrat v VDC Sonček

“Tačke pomagačke – enota Koper smo bile povabljene k sodelovanju na dnevu odprtih vrat, ki so ga pripravili v sredo, 1.10.2014 - ob svetovnem dnevu cerebralne paralize v Varstveno delovnem centru Sonček v Kopru. Udeležila sva se Gregor Geč z Divo in Silva Ferletič s Kubo, posebnost našega tokratnega sodelovanja pa je bila, da so se kot “mentorji” pridružili tudi uporabniki bližnjega Varstveno delovnega centra Koper, ki ga Silva in Kuba obiskujeta že tri leta. Zanimive predstavitve, na kateri so Miran, Gregor, Janja, Benjamin in Bojana povedali, kaj jim pomenijo obiski psičke Kube in kaj vse se dogaja ob torkovih dopoldnevih, ki so rezervirani zanjo ter s pomočjo delovne terapevtke Mateje Bevc tudi predstavili nekatere vaje, se je udeležilo zelo veliko obiskovalcev. Med njimi so bili  fantje in dekleta, ki obiskujejo dnevni center, svojci in zunanji, ki jih je zanimala terapija s psom, veliko izmed njih je želelo psa pobožati, ga voditi, mu izreči povelje.

Vodja VDC Sonček Koper Sveto Bešlin je v svojem zahvalnem pismu izrazil željo, da jih še kdaj obiščemo. Glede na veliko zanimanje med uporabniki pa se bo verjetno kateri od njihovih strokovnih delavcev udeležil izobraževanja, ki ga organizira društvo Tačke pomagačke, s čemer bi lahko vzpostavili trajnejšo obliko sodelovanja.

Naš obisk v Sončku so zabeležili tudi mediji, Radio Koper in Primorske novice.

Pripenjam nekaj slikic, več slik in informacij pa je na spodnji povezavi.”

PRIMORSKE NOVICE

FACEBOOK