Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Aktualno

Ilirska Bistrica: Dogodki, ki so še posebej popestrili vsakdanjo dejavnost

V Enoti Ilirska Bistrica vseskozi potekajo bogate izobraževalne in kreativne dejavnosti , povezujemo se z društvi in organizacijami in vključujemo v okolje.
Radi bi izpostavili nekatere dogodke, ki so še posebej popestrili vsakdanjo dejavnost.
Igralska skupina Šajtrga je letos nastopala trikrat. Z novo igro se je v marcu predstavila najprej članom Sožitja na njihovem občnem zboru, v maju je nastopila v Domu starejših občanov, kjer je na reviji bistriških igralskih skupin stanovalcem Doma popestrila dopoldan, ti pa so skupino nagradili z dolgim aplavzom in se z igralci družili ob kavi, junija pa je zaigrala na kmečkih igrah na Baču.
8.5.2014 smo se s skupino uporabnikov odpravili na posestvo Plana pri Prestranku, kjer smo nekaj ur spoznavali islandske konje, jih krtačili in s strani lastnice posestva zvedeli veliko informacij o konjih.
24.5.2014 se je glasbena skupina, pod vodstvom študentke pedagoške fakultete, predstavila na letnem koncertu Pihalnega orkestra Ilirska Bistrica v Domu na Vidmu. Polno dvorano so naši uporabniki navdušili s prisrčnim nastopom in ogreli srca navzočih. O dogodku so poročale Primorske novice.
9.6.2014 smo za skupino zainteresiranih uporabnikov izvedli težko pričakovani izlet v Bolnico Franjo, v idrijskem muzeju smo spoznavali zgodovino rudnika in čipke. V grajski restavraciji smo se pogostili s tradicionalnimi žlikrofi.
8.7.2014 smo zaključili letošnjo četrto bralno sezono in 15 – im udeležencem skupine podelili bralno značko za odrasle »Beremo s knjižničarko«. Udeleženci so pokazali veliko znanja o prebranih vsebinah in osrednji letošnji temi »Stari kmečki kuhinji.« Vire informacij smo iskali po številnih knjigah, v knjižnici pa so nam pripravili video projekcijo na to temo. Nekateri člani so o stari kuhinji poizvedovali doma, sodelavec Izidor Celin pa je izdelal maketo omenjene kuhinje, ob kateri so udeleženci bralne skupine utrjevali svoje znanje. Krona projekta bo ogled kuhinje z ognjiščem na gradu Turn v septembru.