Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Aktualno

Ilirska Bistrica: Zaključek bralne značke 2013

V torek, 9.7.2013 smo v Enoti Ilirska Bistrica slovesno zaključili bralno sezono 2012/2013 s kvizom znanja in podelitvijo priznanj. Projekt Beremo s knjižničarko, ki ga izvajamo v sodelovanju s knjižnico Makse Samsa v Ilirski Bistrici, poteka že tretje leto. V tem času smo predelali bogato paleto knjig tako po številu kot po različnih zvrsteh. Uporabniki naših storitev– udeleženci projekta imajo najrajši humorne vsebine, knjige iz domoznanskega oddelka in pripovedi o ljudskih običajih, blizu pa jim je tudi kakšna življenjska zgodba. Pri izbiri knjig in vsebin aktivno sodelujejo.
Kviz znanja smo izvedli v dveh sklopih: splošno poznavanje vsebin prebranih del ter njihovih pisateljev in posebni del, v katerem smo izpostavili knjigo Brkinske stezice s številnimi zgodbami o življenju in delu v Brkinih. Posebej smo izpostavili kmečki voz, njegove sestavne dele in opravila, ki so se z njim opravljala skozi celo leto. Pridobljeno znanje smo ponovili ob natančno izdelani miniaturi bistrškega starega kmečkega voza, ki ga je izdelal naš delovni inštruktor Izidor Celin.
Znanje o kmečkem vozu smo dan prej utrjevali v zunanjem okolju in sicer v Knežaku, kjer je razstavljen star kmečki voz, ki so nam ga domačini zelo natančno in prijazno predstavili in pripovedovali o številnih doživetjih iz otroštva in mladosti, povezanih prav s kmečkim vozom.
 Pridobljeno znanje o poznavanju prebranih del in poznavanju kmečkega voza so uporabniki potrdili na kvizu znanja. Ob tej priliki si vsi udeleženci zaslužijo veliko pohvalo, saj so k projektu Beremo s knjižničarko pristopili z velikim zanimanjem in odgovornostjo in le redkokdaj je kateri udeleženec izostal od tedenski druženj.
Veseli smo sodelovanja s knjižničarko Vlasto Kirn, ki vsakotedensko prihaja v našo enoto in uporabnikom prebira knjige. Zahvaljujemo se tudi direktorici Damjani Hrabar, ki podpira projekt in na ta način knjižnica Makse Samsa prispeva k gojenju kulture branja za osebe z motnjo v razvoju.
Na koncu je petnajst udeležencev projekta zasluženo prejelo priznanje z imenom Beremo s knjižničarko, ki jih je podelila direktorica knjižnice Damjana Hrabar.
Za zaključek je uporabnica Sonja Kos zrecitirala pesem Brkinske stezice in nas pritegnila k petju ljudske pesmi Kje so tiste stezice.
Vodja Enote Sonja Munih je skupaj s Sonjo Kos knjižnici izročila lepo sliko v akrilni tehniki naše uporabnice Anje Frankovič v zahvalo za sodelovanje, slika pa bo odslej krasila prostore knjižnice.