Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Aktualno

Sežana: 100 stekleničk upanja

V septembru in oktobru 2011 smo v Sežani  naredili preko 100 stekleničk upanja.

Na razpisu pridobljena sredstva župana Občine Sežana za enkratno finančno pomoč v letu 2011 smo porabili za nakup FIMO mase za stekleničke upanja, za kar se iskreno zahvaljujemo.

Zahvala gre tudi tabornicam roda Kraških j'rt iz Sežane, ki so soustvarjale z uporabniki naše enote.

Njihova pozitivna energija se je prelila z našo in nastale so čudovite stekleničke.

Hvala osebju intenzivne terapije SB Šempeter pri Gorici za zbrane odpadne stekleničke ter podjetju Tabor d.d. iz Ljubljane, ki nam je omogočil brezplačno uporabo prostorov v TPC SPAR Sežana, kjer smo prve dni v oktobru organizirali delavnice izdelave stekleničk na brezplačni občinski stojnici. Mimoidoči so nam prisluhnili in tudi sami skupaj z nami izdelali stekleničko.

Roza oktober smo zaznamovali tudi s predavanjem o preventivi boja proti raku, ki ga je pripravila Milena Pegan Fabjan, univ. dipl. psih., strokovni vodja skupine za samopomoč društva onkoloških bolnikov iz Sežane. Z našimi stekleničkami smo se pridružili članicam društva onkoloških bolnikov na stojnici v ZD Sežana 14.10.2011.

70 stekleničk smo 26.10.2011 predali ambulanti za kemoterapijo v SB Šempeter, kjer sta nas sprejela direktor bolnišnice Dr. Silvan Saksida in Dr. Nataša Fikfak, vodja ambulante za kemoterapijo. 30 stekleničk pa smo poslali na pediatrični oddelek onkološkega inštituta v Ljubljani.

HVALA vsem, ki ste nas pri tem projektu podprli!

Milena Živec s sodelavci