Spletna stran uporablja tehnologijo “piškotkov”. Zaradi zagotavljanja popolne uporabniške izkušnje jih omogočite. Sprejmi | Več o piškotkih

Aktualno

     

Moretini: Enota Koper na obisku policijske enote

10. maja 2016 so skupino uporabnikov iz koprske enote nadvse prijazno
sprejeli na Policijski postaji vodnikov službenih psov Koper. Komandir in
policisti se zelo potrudili s predstavitvijo in prikazom svojega dela ter
same policijske postaje, kjer imajo poleg službenih psov (za splošno uporabo
in za specialno delo) še 15 službenih motorjev za lažje intervencije ter
pomoč v prometu, predvsem poleti, ko je povečan promet vozil.
Uporabniki so z zares velikim zanimanjem sledili policistom, ki so zelo
nazorno prikazali delo s službenimi psi in delo policistov na motorjih ter
na primeren način pojasnili in razložili vse, kar nas je zanimalo.
 

Tinjan: Enota Markovec pohod

    Dne 21.aprila smo izvedli pohod na Tinjan v nizu predpriprav na naš poletni planinski tabor.

                   

Hrastovlje: Izlet enota Koper

Pod stenami kraškega roba slovenske Istre leži vasica Hrastovlje, ki je znana po stari kamniti cerkvici Sv. Trojice. Že njena zunanjost je zanimiva, v notranjosti pa skriva pravi zaklad- freske slikarja Janeza iz Kastava.
Domačinka iz vasice nam je prijazno pokazala notranjost in razložila zgodbo fresk. Najbolj znana poslikava v cerkvi je "Mrtvaški ples". Motiv mrtvaškega plesa se je pojavil po vsej Evropi v času kuge, ko bolezen ni izbirala žrtev, umirali so tako revni kot bogati.
Cerkvico smo si ogledali in fotografirali z namenom, da bomo foto utrinke uporabili kot osnovo pri risanju ter pri oblikovanju gline na naših ustvarjalnih uricah, kjer nastajajo izdelki iz lastnega programa, ki slonijo na značilnostih naših krajev, na zgodovini in kulturi Istre.
 

Rižana: Drugačnost nas bogati

V mesecu februarju smo v Vrtcu Rižana z uporabniki obeh koprskih enot pripravili otrokom delavnice gline v okviru projekta »Drugačnost nas bogati«. Dobro pripravljeni uporabniki so bili v vlogi mentorjev; skupaj z otroki so izdelovali drobna darila za mame ob Dnevu žena. Nato smo jih spekli v VDC-ju ter jih ob naslednjem obisku pripravili za darila. Za vesel in ganljiv zaključek je poskrbel zborček koprske enote »Čav Pero«, ki ga je na sintisajzer spremljal uporabnik Peter.

Koper: Strokovna ekskurzija VDC Kamnik

8. aprila smo v koprski enoti gostili 9 zaposlenih iz VDC Kamnik na strokovni ekskurziji. Po kratki predstavitvi našega zavoda, so se nam pridružili še na dnevnih aktivnostih, da smo jim praktično prikazali izvajanje storitve. V večnamenskem prostoru smo obisk zaokrožili še s pogovorom, izmenjavo izkušenj in nastopom našega pevskega zbora.

Spoštovani uporabniki in zaposleni VDC Koper!
 Včeraj smo si z našimi uporabniki ogledali fotografije, ki so nastale v vašem VDC. Upamo, da smo jim s komentarjem približali vsaj delček prijetnega vzdušja in ustvarjalnosti, ki ga soustvarjate z vašimi dekleti in fanti. Še enkrat hvala!
Če boste kdaj v naših krajih, prisrčno vabljeni.
 Za kolektiv VDC Sožitje Kamnik, Irena Bizjak
 

Sv.Anton: Priprave na dobrodelni koncert

Uporabniki in zaposleni iz enote Markovec smo dne 08.04 s svojim delom prispevali delček mozaika k dobrodelni akciji z namenom iskanja sredstev za pomoč Sari Mavri.

Sežana: Pastirska hiška

V aprilu smo pričeli v enoti Sežana z realizacijo projekta »pastirske hiške«, pod vodstvom mentorja g. Čok Borisa. Preko slik, filmov in predavanja nam je g. Čok predstavil suhozidno gradnjo, spoznavali smo kulturno dediščino Krasa in ozavestili nujnost skrbi za naravo. Po uspešni pripravi prostora smo 7.4.2016 pričeli tudi s konkretnim delom in postavili prvi kamen čisto naše pastirske hiške. Po enodnevnem delu in udeležbi vseh uporabnikov naše enote smo postavili prvo stranico hiške, vse naslednje aktivosti pa bodo potekale glede na vremenske razmere in časovno razpoložljivost.

Divača: Dan odprtih vrat

1. marca je minilo 10 let od odprtja Enote Divača na novi lokaciji, deset let našega delovanja, ustvarjanja ter povezovanja v skupnosti. Učenci iz OŠ Divača so nam z nastopi dekliškega pevskega zbora in plesno skupino obogatili in polepšali naš praznik, s torto pa smo se še malo posladkali.

Sežana: Prvi pohod v letu 2016

Po mrzli in vlažni zimi smo se le odpravili na prvi letošnji pohod in sicer nas je pot vodila iz Ribiškega naselja pri Devinu v Štivan. Ogledali smo si marino, izvir reke Timave, različne zgodovinske objekte ter tudi v zadnjem obdobju zgrajeno naselje Portopiccolo pri Sesljanu. 

Piran: ArtDownUp

Dne 21.03.2016 – na Svetovni dan Downowega sindroma - smo se uporabniki iz enote Koper – Markovec v piranskem Pomorskem muzeju udeležili otvoritve razstave slik in izdelkov iz gline, nastale v dvodnevni delavnici ArtDownUp-a.